Udělej radost knížkou

V předvánočním čase se pravidelně ptáte na  tipy na vánoční dárky. Tentokrát jsme pro vás vybrali knížky pro celou rodinku. Mrkněte a vybírejte, možná se vám bude některá hodit.

pes s vánočním dárkem

Mámě

M.L. Stedmanová: Světlo mezi oceány (Albatros)

Knížka určená spíše pro starší a dospělé, která se čte opravdu jedním dechem. Příbeh Izabely a Toma žijících na útesu mezi Indickým a Antarktickým oceánem. Tom, jako správce majáku a vysloužilý voják, dodržuje přesně pravidla. Iz, zoufalá žena, která touží po dítěti, se pod záminkou lásky uchyluje ke lži. Boj o štěstí, dítě a manželství, střídá zoufalství, nenávist a beznaděj. Otázkou zůstává, co je vlastně dobro?
(5 hvězdiček)

Tátovi

Jiří Barhoň: Malý muž ve velkém vápně (Karmelitánské nakladatelství)

Sice je obecně známo, že fotbalu fandí víc kluci než holky…ale přesto tě tato kniha – nebo spíš útlá knížečka – může zaujmout:) Jde o krátké příběhy, které sice vypráví fotbalista-brankář, rozhodně ale nejsou prvoplánově o fotbalu…mají v sobě tajemství, který si každý může rozluštit sám.
(4 hvězdičky)

Bráchovi

Oldřich Selucký: Strážce ohně (Karmelitánské nakladatelství)

Román jako stvořený pro milovnice a milovníky  historie a dobrodružství. Příběh se odehrává v dobách, kdy k nám – na Velkou Moravu – přišla výprava Konstantina a Metoděje… Hlavní postavou je chlapec Vojmír, který po příchodu věrozvěstů zažívá nejedno dobrodružství; nechybí ale ani povídání o tom, co všechno se vlastně v naší zemi v 9. století dělo… Letos vyšlo pokračování s názvem Vojmírova cesta:).
(5 hvězdiček)

Sobě

Sophie de Mullenheim: Podepsaná Charlotte (Paulínky)

Co se stane, když Emílie, která žije v Lyonu na sklonku 19. stol., najde v pokoji balíček dopisů, pod nimiž je podepsána Charlotte, dívka žijící za Francouzské revoluce?
Historický román, co vás bude bavit.
(pět hvězdiček)

Mladší sestře

Radek Habáň: Než zazvoní zvonec (Karmelitánské nakladatelství)

Rozhodně neklasická pohádka. Princ Radek, který se musí oženit s jednou ze tří princezen sousedního krále, dostane "kopačky" a je za to rád. Princezna Terezka je pěkně od rány a boj rozhodně nevzdává jako první. Dvě myši Oliva a Meloun vás nenechají na pochybách, že je jedno, jestli jste myš nebo člověk. S láskou jsou problémy všude. Nemusíte se bát, nudit se nebudete. A do konce, než zazvoní zvonec, můžete v textu hledat řadu hlášek ze známých filmů :-)
(4 hvězdičky)

redakce

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více