„Nepřestávej žít” a „Nepřestávej dávat”

Znáte někoho, komu se nechce ze školy domů? A týden by tam klidně i spal, protože je to tam prostě „bezva, super a mega nejlepší”? Naše čtenářka Sabina nám o tom napsala...

Gen Rosso

Na začátku letošního roku navštívila naší školu skupina Gen Rosso se svým projektem Silní bez násilí a prožili jsme s nimi celý týden. Hned v pondělí jsme se sešli v tělocvičně, kde jsme je přivítali a onu nám vyprávěli příběh Charle Motase.

Potom jsme všichni dostali dvě kartičky s motty – NEPŘESTÁVEJ ŽÍT a NEPŘESTÁVEJ DÁVAT.

Ve workshopech jsme následující dva dny s jednotlivými členy skupiny nacvičovali muzikál, o tom jak se nic nemá řešit násilím, ale domluvou s ostatními. Každý se nějak zapojil.

Já jsem se učila různé tance, které jsme pak propojili s dějem muzikálu, další dělali třeba dokumentaci, osvětlovače, vytváření jeviště a podobně. Muzikál jsme pak ve čtvrtek hráli pro všechny žáky ve městě a večer proveřejnost. Dohromady nás vidělo asi 4000 lidí! 

Za takový zážitek bych chtěla všem poděkovat!

Myslím že se na naší škole od muzikálu mnoho změnilo. Třeba to, že než se dva lidi poperou, tak si to prvně snaží společně vyříkat. Spousta lidí od nás ze školy se mezi sebou začala víc kamarádit, a vlastně se tím projektem dala dohromady celá škola.
Gen Rosso nám napsali dopis, ve kterém slíbili, že se na nás přijedou příští rok podívat.

Děj muzikálu

Příběh se odehrává v 60. letech v Chicágu. Charles se svým kamarádem Jordanem žijí v „The Hole”, nebezpečné čtvrti Chicaga.
Jordan je členem gangu, který se snaží kontrolovat čtvrť. Je zamilován do Lisy, sestry Treye, šéfa gangu. Trey a jeho přátelé jsou v neustálém boji s gangem „Devil G”. Ten během jedné přestřelky zabije Lisu. Smrt dívky volá po pomstě. Tato situace má nečekané důsledky.
Charles hraje v hudební skupině „Streetligt”, která se snaží o nastolení jednoty a míru v místě, kde žijí. Nacvičují na koncert.
Jordan díky rozhodnutí a příkladu Charlese a jeho přátel postupně objevuje ve svém životě nové a nečekané horizonty.

Sabina Snopková

Fotky z celého pobytu Gen Rosso v Česku

picasaweb.google.com/focolare.cz/2011_09_28GenRossoVJihlaveCeskychBudejovicichAPlzni

Tip IN!

  • 7. a 8. prosince bude muzikál k vidění v Ústí nad Labem...
  • Více si o tomto unikátním školním projektu „Silní bez násilí” můžete přečíst i v našem starším článku na webu v rubrice Kulturní INvaze a podrubrice Hudba - „Škola, ze které se nechce domů!”
 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více