Magda Anioł

Magda je mladá polská zpěvačka z hudební rodiny. Vystudovala konzervatoř, kde se věnovala hře na klasickou kytaru. Pak měla jinou vizi – stát na pódiu, hrát ve stylu country a žít z potlesku a chvály lidí. Všechno ale nakonec bylo jinak.

Magda Aniol

Hledání Boha mělo vliv na její hudbu

V dětství chodila s rodiči do kostela, ale postupem času se vzbouřila. Připadalo jí nesmyslné každou neděli ráno vstávat, často se modlit, žít ze svátostí, poslouchat kněze,… Silně pochybovala o Boží existenci. Potkala však v životě několik lidí, díky kterým si uvědomila, že Bůh ji nikdy neopustil a že po něm touží.
Po dokončení konzervatoře působila na hudební scéně se skupinou Tamers. Od roku 1994 začala v hrát v country kapele s názvem „Magda Anioł”. V žánru country se v Polsku zařadila mezi špičku. Vyhrála několik soutěží. K její hudební tvorbě se v roce 1995 přidal kytarista a skladatel i její budoucí manžel Adam Szewczyk. Byl to také on, kdo jí pomohl pozměnit pohled na svět a na muziku. V Magdině hudebním i osobním životě došlo k mnoha proměnám. Jednak se pustila do autorské tvorby a jednak se v textech začaly postupně objevovat zmínky o Bohu. V roce 1999 jí vyšlo první CD s názvem "Co to je?”.

Jaké jsou její skladby

Z jejích písniček je znát ohromná síla, energie a opravdová radost. Opakující se refrény se dají snadno zapamatovat, tudíž po poslechu jejích songů se může stát, že si je třeba po cestě do školy začnete pobrukovat, tleskat či podupávat.
Kromě výrazných rytmů jsou v její muzice zásadní texty. Magda chce skrze ně předat svou zkušenost s Bohem. Ne frázemi nebo omletými klišé, ale jednoduchými verši, které jasně ukazují, odkud čerpá a na jaké Skále zakotvila. Nebylo pro ni úplně jednoduché po svém obrácení veřejně zpívat o křesťanství, bála se lidského úsudku a posuzování. S odstupem času ale říká, že předávat víru skrze hudbu není náročné, pokud jsme v ní sami pevně zakotveni.

Křesťanská diskografie

V roce 2001 spatřilo světlo světa album „Kiedy dusza śpiewa” (Když duše zpívá). V roce 2002 vydává desku „Ani oko, ani ucho”. Nejznámější z tohoto CD je píseň „Zaufaj” (Důvěřuj). Videoklip k písni je velmi radostný a dokáže vykouzlit úsměv na tváři i ve chvílích, kdy člověku není do smíchu.
O dva roky později vypouští do světa další CD „Do góry nogami” (Vzhůru nohama). Loni se na pultech objevily její další dvě desky „Strych z aniolami” (Půda s anděly) a „Albo Albo” (Buď anebo.)

Jan Pavel II. v jejím životě

K Janu Pavlu II. má Magda silný vztah. Společně s celou kapelou vystupovala v roce 2002 na Světových dnech mládeže v Torontu. Ve stejném roce papež navšítil Polsko (Krakov-Legiewniky). K této příležitosti složila píseň „Zaufaj“. O tři roky později, po smrti „papeže mladých”, mu složila hit „Lolek” (papežova přezdívka z dob mládí), který obrovskou rychlostí doslova obletěl svět.

Čeho chce Magda dosáhnout?

Netouží po slávě a penězích. Přeje si skrze koncerty předávat svědectví víry. Je šťastná, že má rodinu, dceru. V jednom rozhovoru řekla, že jejím největším úspěchem je, že našla správnou životní cestu – Boha. V písni „Milión dolarů” říká: „Zdá se, že štěstí nedají a všichni za nimi běhají. Já nejlépe vím své, poklad je tam, kde je mé srdce. Nechci milion dolarů, mně není potřebná sláva. O jedno jenom tě prosím, vezmi mne jednou do nebe. Nemusím být mistrem světa, nemusím co nejvýše skákat. I když jsem poslední na zemi, v nebi se to všechno změní.”

Dostat Magdu do těla

K pohodovému odpoledni doporučuji spršku Magdiných songů. Kde je najdete? V první fázi prostudujte videogalerii na webovkách IN! a staré známé YouTube. Nasaďte sluchátka, zavřete se v pokoji a zplna hrdla si zapějte.
V druhé etapě najeďte na stránky www.magdaniol.com, kde poslech obohatíte o texty.
Nakonec, kdy jste do těla dostaly její rytmus i texty a kdy řádíte v pokoji jako šílené, můžete si zkusit nějaké její písičky zahrát.

Kikina ( časopis IN!dívčí svět - květen 2011)

 

 

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více