Pozvánka do kina: Percy Jackson Zloděj blesku

Tenhle film je přesně to, čemu se říká pravá teenfantasy. Sympatičtí hrdinové s trochou romantické lásky, boj na meče, příšery, olympští bohové a téměř detektivní zápletka. Film šlape jak hodinky a stojí za to ho vidět.

film Zloděj blesku

Percy je hyperaktivní dyslektik, který to nemá ve škole ani doma jednoduché. Navíc netuší, že jeho pravým otcem je bůh Poseidon. Při školní návštěvě muzea se mu začnou dít divné věci, díky kterým se ocitne ve světě antické mytologie. Od moudrého kentaura se dozví, že je podezříván z krádeže Diova blesku. Po tomhle zjištění začíná smršť událostí, která se zastaví až na konci filmu. Mezi tím se dozvíme, že do Hádu – říše mrtvých – se vchází za velkým nápisem Hollywood ve stejnojmenném městě a na Olymp se jezdí výtahem v Empire State Building:)).

Příběhem prosvítá zajímavá souvislost s dnešním světem. Mladí lidé musí řešit věci, na které zdánlivě nestačí, jejich maminky by za ně život daly, což zprvu nechápou, ale přijdou na to. Otcové zpravidla řeší nějaké své „božské” věci, takže nežijí s rodinou a o co přišli zjistí, až je jejich potomek dospělejší než oni.

Film byl natočen podle stejnojmenné knihy spisovatele Ricka Riordana.

Příběh o Percym má už i druhý díl - Percy Jackson Moře nestvůr, který je zatím jen v knižní podobě.

(časopis IN!dívčí svět - duben 2010)

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více