Dlouhé vlasy, kvalitní pánvička, napravený zlodějíček a zlomyslný kůň

Zní to jako inventura v zastavárně, ale překvapivě je z těchto ingrediencí uvařen nový disneyovský animák Na vlásku.

film Na vlásku

Vem 20 deka lásky a půl kila dobrodružství ...

Pravidla jsou jasná. Vezmi princeznu, zlou čarodějnici a vysokou věž utajenou v horách. Protřepat, nemíchat, přidat krásného prince na běloskvoucím oři a klasická pohádka je na světě. Ale ejhle, nic není tak jednoduché. Princezna s kouzelnými vlasy je sice krásná, čarodějnice zlá a vychytralá, ale s princem a jeho běloušem není něco v pořádku. On to vlasně ani není princ, ale zloděj na útěku a na koni nejede, ale prchá před ním... To zní trochu zamotaně, a skutečně to tak je – zamotané a zábavné.

Máš sen a tvůj sen se stane i mým

Nová pohádka od studia Disney je především zábavná. Možná to ani není pohádka, ale moderní příběh v pohádkovém kabátě. Příběh o snech,  za kterými člověk musí jít i za cenu naražených palců. V pohádce Na vlásku má každý nějaký svůj sen. Princezna Locika, zavřená ve vysoké věži zlou čarodějníci, která se vydává za její matku, aby mohla užívat jejích kouzelných vlasů, sní především o svobodě a o světě kolem. Čarodějnice ji samozřejmě nechce pustit ven a namlouvá jí, že svět je zlý a ona v něm neobstojí. Locika ji miluje a věří jí, ale touha poznat svět, a v něm sama sebe, je přece jenom silnější. Příležitost k útěku ji dá malý zlodějíček Flynn, který se při té příležitosti seznámí s její kvalitní pánvičkou.

Flynn je krásnou kombinací Prince z Persie a Jamese Bonda, který se právě zmocnil královského pokladu a je na útěku před čenichajícím koněm Maximem, který mu jde pevně po stopě. Oba dva je spojí právě síla princezniných snů, která přemůže i bandu hrdlořezů a všichni vyrážejí na cestu ke splnění největšího princeznina snu – vidět na vlastní oči tisíce létajích lampionů. Scéna na lodi se vznášejícími se lampiony a krásnou zamilovanou písní je jedním z vrcholů filmu a naprosto uspokojí všechny milovníky filmové romantiky.

Po příslušných peripetiích přichází šťasný konec shledání Lociky s jejími skutečnými rodiči a pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí. Přece jenom koukáme na pohádku a nikoliv na polský psychologický film.

Celý příběh je protkán spoustou písniček, mimochodem jedna z nich „I See the Light” je nominována na Oscara. Díky nim je celý film posunut trochu více k mladším divákům, ale na druhou stranu nám tvůrci servírují spoustu neuvěřitelných akčních scén a situací. Tento mix tvoří dohromady pohádku, u níž se budete královsky bavit a možná i zamáčknete nějakou tu slzičku. A tak to v pohádkách chodí. Nebojte se snít a zažijete život na vlásku.

Filmový fanda Zbyněk

P.S. Už nám v kinech běží třetí díl Fimfára. Je to sice ve 3D, což já osobně zrovna nemusím, ale poetiku Werichových příběhů miluji. Těšte se se mnou.

http://www.youtube.com/watch?v=OY4t3csajdc&feature=related
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více