Ve Vsetíně se v srpnu uskuteční 3. ročník festivalu UNITED

Pořadatelé oznámili termín konání letošního ročníku festival UNITED. V pořadí 3. ročník začne ve čtvrtek 22. srpna a potrvá do soboty 24. srpna 2013. Místem konání je město Vsetín. Se zveřejněním termínu byly zároveň spuštěny upravené webové stránky a představen plakát letošního ročníku.

plakát UNITED Vsetín

Festival UNITED

je křesťanský multižánrový festival, který pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivaly CampFest, VOX, XcamP a vsetínskými církvemi. Jeho program kromě hudebních vystoupení zahrnuje přednášky, semináře, divadelní představení, promítání filmů a sportovní aktivity.

Akci v loňském roce navštívilo více než 2000 účastníků. Z toho se na celkem 3 pódiích vystřídaly tři desítky kapel a interpretů. Počet účinkujících spolu s řečníky přesáhl číslo 200 osob. Zázemí festivalu, realizační, modlitební a poradní týmy tvořilo na 250 lidí.
Mezi zahraniční kapely, které v minulosti na akci vystoupily patří skupiny Bluetree, Four Kornerz, Frühstück, Reilly a Verra Cruz. Z českých a slovenkých kapel se představily například formace BCC Worship, Deep Inside, Elementum, eSPé, Jiný Rytmus, Runaway My Son, Timothy, Tretí deň a další. Jako hlavní řečníci a vedoucí seminářů promlouvali Daniel Fajfr, Tomáš Holub, Roman Mazur, Lukáš Targosz, Marek Vácha, Vít Zatloukal a jiní.

Letošní ročník má jako podtitul heslo „Jeden život“.

Letošní ročník festivalu bude opět hostit interprety z domácí i zahraniční scény. Mezi nejzajímavější jména patří americká folkrocková formace Reilly, finská metalová skupina HB, holandská kapela InSalvation. Hudební program festivalu doplní kapely z československé křesťanské hudební scény. Posluchačům se představí skupiny Tretí deň, eSPé, R.E.J., Simona Martausová, Donebevolající, Home For Real, MeloDive, The Neons, Kalwich a další. Kompletní seznam vystupujících bude zveřejněn na webu UNITED.

Festival se letos ponese v duchu motta „Jeden život“. Jak uvádí ředitel festivalu, Petr Húšť: „Smyslem je pochopit Boha jako jednu tvář, jeden dar a jednu příležitost. Jedna tvář naznačuje, že bychom měli poctivý život bez přetvářky. Jeden dar nás vybízí, abychom měli úctu k daru života a hledali jeho smysl. A jedna příležitost nás nabádá abychom své schopnosti využili ku prospěchu druhých.“ Toho tématu se ujmou hlavní řečníci, kterými pro letošní ročník jsou Ján Buc, Michal Klus, David Novák a David Říman.

Organizátoři v souvislosti s festivalem vyhlásili benefiční fotografický projekt, jehož cílem je pomoci potřebným prostřednictvím občanskému sdružení ELIM, což je křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Vsetín (www.elimvsetin.cz). Do projektu se může přihlásit každý, kdo do 4. srpna 2013 zašle na adresu media@festivalunited.cz. svoji fotografii na téma "Jeden život“. Podrobné informace o soutěži jsou uvedeny na facebookovém profilu akce.
 

 Novinky a informace ohledně příprav festivalu budou zveřejňovány na webových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook, www.facebook.com/festivalunited.
V současné době organizátoři prostřednictvím webových stránek nabízejí možnost připojit se k modlitebnímu týmu za přípravu festivalu a možnost bezplatného objednání propagačních materiálů.

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více