Sejdeme se pod věží

 co: Festival pod věží- festival moderní křesťanské hudby kdy: 18.-20. září 2009

kde: pod věží kostela Panny Marie pomocnice křesťanů na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně

kdo: domácí MRRK, Angles z Krnova, Michael z Lanškrouna, Nad čarou z Ostravy,Proti proudu 30. Kapely ze slovenska Saleziáni, Oremus, Felice a Christallinus. Host festivalu - slovenská skupina Timothy.

Festival pod věží

 V nedělním přehlídkovém programu schol vystoupí valašskokloboucké Adorare, Datio z Oder, bořetická Deo Gratias a Děs, schola vizovického děkanátu.

Pořadatelé Festivalu pod věží se už od počátku rozhodli, že zde budou představovat jen českou a slovenskou křesťanskou hudební scénu. Program navíc tvoří tak, aby byl česko-slovensky vyvážený, tzn. z obou zemí stejný počet hudebních skupin. V historii festivalu se už vystřídalo na 35 různých českých i slovenských hudebních skupin a letos k nim přibude dalších šest, které na festival přijedou poprvé. Z těch nejpopulárnějších z historie jmenujme Kapucíní a Stanley, Richard Čanaky, Eliata, Michael nebo Učedníci.

Jaká se tam vlastně hraje hudba?

Podle podtitulu jde o festival moderní křesťanské hudby, s cílem představit současnou křesťanskou tvorbu. K vidění a slyšení jsou tedy skupiny hrající rock, big – beat, pop a další hudební styly, které jsou typickým projevem současné produkce hudebních skupin. Přívlastek křesťanská vyjadřuje vazbu na křesťanskou víru, na mezilidské vztahy, hledání a nacházení smyslu života, lásky a Boha.

Host festivalu

Hlavním hostem letošního festivalu bude skupina Timothy v čele s kapelníkem Mariánem Lipovským. Timothy jsou velmi známá skupina v obou republikách a jejich chválové písně se zpívají na obou stranách hranic. Navíc Marián svou víru intenzivně žije a na koncertech ji předává publiku osobitým způsobem. Předpokládá se, že letošní koncert hosta Festivalu pod věží bude jedním z nezapomenutelných zážitků pro každého zúčastněného.

Páteční večer s ...

Mezi další zajímavé body festivalu patří Páteční večer s... V něm se zpravidla představují lidé, kteří mají s křesťanskou hudbou mnoho společného a dosáhli nějakého úspěchu jak v křesťanských, tak světských kruzích. Během večera se můžete o tom kterém hodně dozvědět a také si poslechnout pár písniček v jeho podání. Na letošní páteční večer organozátoři pozvali autora více než 50-ti písní ze zpěvníků Hosana Martina Gřivu z kapely MPK. (autor písní Studna, K přijímání nebo Všechno, co můžeš dát). Máte tedy možnost dozvědět, jak se dá napsat písnička, kterou pak po celé republice zpívají desetitisíce lidí, nebo si poslechnout, jak ji hraje a zpívá sám autor.

Pokud se vám nepodaří do Zlína přijet, tak nemusíte být smutní, protože podstatnou část programu bude přenášet TV Noe přímým přenosem. Již teď můžeš organizátorům dát vědět, že budeš mít zájem o nocleh.

Více info najdeš na www.festivalpodvezi.cz

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více