Triko cestovatel

Taky máš seznam zemí, kam by ses ráda podívala, ale většina z nich asi zůstane nesplnitelným snem? A představ si, že něco tobě velmi blízkého procestovalo daleké země, pobylo v zaoceánských zemích a plavilo se několik dní po moři. Budeš mi věřit, že mluvím o tvém triku?

výroba triček v cizině

Minimum oblečení, které si kupujeme, se vyrábí u nás. Než se dostane do našich obchodů a pak skříní, urazí mnohdy tisíce kilometrů. Takže tvá trika (ale i kalhoty, sukně nebo mikiny) si užijí exotiky většinou mnohem víc než ty. Zkus se podívat na jejich etiketu, některé jsou z Bangladéše, Kambodže, Vietnamu, Laosu, jiné z Indie, Číny, Turecka nebo Mexika.
Některé země se na výrobě a vývozu oblečení postupně staly ekonomicky závislé. Například v Bangladéši a Kambodži představují oděvy více než 80 % celkové hodnoty vývozu a jsou příslibem mnoha pracovních míst. Tyto země jsou známé jako země s levnou pracovní silou.

Majitelé firem hledají často taková místa ve světě, kde se za co nejmenší obnos peněz vyrobí co největší počet spotřebního zboží a kde se zaměstnávají lidé, kteří chtějí jakoukoliv práci, aby uživili sebe a svou rodinu, a příležitostí vydělat si je zde velmi málo. Majitelům firem nahrává také levná lodní doprava, úlevy na daních a často i nízké nároky na ekologický provoz firmy.

Světovost tvého šatníku ti tedy nikdo nemůže upřít. A dokonalost tvé image nejen zvenčí, ale hlavně zevnitř ti zaručí vděčnost lidí, kteří ten tvůj šatník úspěšně zaplňují – ať už jde o ty, co ti oblečení kupují, nebo o ty, kteří jej vyrábějí.
Anett

(časopis IN!dívčí svět - únor 2011)

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více