Je libo originální „džob“?

Láká tě do budoucna netradiční a zajímavé povolání, které nemá jen tak někdo? Líbí se ti myšlenka exotické práce? Vítej na palubě, kde se můžeš přesvědčit a utvrdit ve svém rozhodnutí, nebo se jen tak podívej, čím vším se dá živit a co ti nabízí svět…

opice

Opičí muž

Při cestě světem můžeš zažít a vidět spoustu zajímavostí. Některá indická nádraží například trápí divoce žijící opice. Ničí vagóny a dotěrně obtěžují cestující. Ovšem, ne tak na nádraží v Lucknow. Pracuje tam totiž člověk, přibližně ve věku našich tatínků, a jeho úkolem je strašit zmíněné primáty. Běhá po čtyřech, s ocasem a maskou přes obličej – na první pohled téměř k nerozeznání od skutečných opů. Vyluzuje podivné skřeky, skáče a snaží se všemožně vypudit opice z nádraží. Nutno podotknout, že jeho práce budí rozdílné reakce: opice sice zděšeně prchají, ale spolu s nimi také čas od času překvapení cestující.

Hlídač lesních požárů

Pokud holduješ samotě a klidu, máš ideální možnost si tuto touhu splnit v Americe. Zavři oči a představ si krásnou přírodní scenérii; mohutné listnaté stromy, keře a křoviska, exotické rostliny, suchou a neobdělávanou půdu, řadu nepřístupných míst a sebe, jak sedíš na věži uprostřed přírody a sleduješ, jestli někde nehoří. Všude je klid, stromy šumí, ptáci kolem hledají úkryt a ty den co den vystupuješ po schodech na své místo, odkud pozoruješ celou rezervaci. Nejedná se o zaměstnání, do nějž musíš chodit striktně v kostýmku a na podpatcích, kde ti neustále zvoní telefon a donekonečna odvoláváš schůzky. Naopak se cítíš „nad věcí” a z vyšší perspektivy se díváš na zem.

„Ztráto-nálezce“

Určitě se ti mnohokrát stalo, že jsi něco ztratila. Nepříjemný pocit, kdy dlouhé chvíle hledáš, prohrabuješ skříň, otvíráš znovu a znovu stejné zásuvky, díváš se stále na tatáž místa… Proto se v Americe můžeš někde setkat s profesí ztráto-nálezce, který má v popisu práce hledání, nacházení a objevování ať už toho, co lidé kdesi pozapomněli, nebo toho, po čem dlouho touží.. Jen si nedokážu představit, jak mi cizí člověk doma přerovnává věci a jak ho pouštím do svých tajných skrýší:). Zkrátka práce jen pro vytrvalé jedince.

Odchytávač nebo stavbyvedoucí

Australané se snaží se přilákat do své země cizince, kteří dennodenně sedí v kanceláři, monotónně dělají ty samé pohyby a pomalu je pohlcuje stereotyp. Protinožci totiž razí názor, že je důležité změnit ustálené životní formy a ukázat lidem, že pod slovem práce si nemusí představit jen osm hodin na kancelářské židli. Jakou práci Australané nabízejí? Například odchytávač koal. Tito lidé se musejí hlavně prokázat dobrým zrakem a musejí poznat koalu:).  A nebo mohou na ostrově Kangaroo stavět domečky pro tučňáky. Při této radikální změně práce se doporučuje i radikálně změnit šatník s pracovním oblečením.

Existuje nepřeberné množství různých zaměstnání a míst, kde máme šanci v budoucnu působit. Ačkoliv se může jednat o atraktivní místo, netradiční práci a zajímavé prostředí, je vždycky důležité probrat své rozhodnutí s Tím, který nás utvořil a má pro každého z nás připravený ten nejlepší plán.

Kikina (časopis IN!dívčí svět - prosinec 2010)

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více