Jak to chodí v tanečních

Ještě ani nezačalo jaro a už jsou v plném proudu zápisy do tanečních. Pro mladou dívku i chlapce je to první nakročení do světa dospělých, často provázené obavami a nezodpovězenými otázkami. S našimi radami se však neztratíš a svůj první tanec si opravdu užiješ.

taneční

Do tanečních se obvykle chodí mezi 15 a 17 lety. Přihlásit se můžeš sama nebo v páru, mnohé školy páry cenově zvýhodňují, protože zájem ze strany dívek bývá větší. Nemusíš se ale bát, že by si neměla s kým tančit, taneční školy zajistí stejný počet dívek a chlapců.

Co na sebe:)

Další otázkou je, co si obléknout. Doporučujeme společenské šaty nebo sukni a halenku. Společenská obuv s tenkou podrážkou s asi 5 cm podpatkem je vhodnější než boty na příliš vysokém podpatku, které by tě v tanci spíše omezovaly.

Pánové zadejte se

A pak to přijde, první taneční hodina a pokyn „pánové, zadejte se”. Mladí muži poprvé vyzvou taneční partnerku a nabídnou jí rámě. Lekce vede zkušený taneční mistr s partnerkou, se kterou vám jednotlivé tance názorně několikrát krok za krokem předvedou. Začíná se jednoduššími tanci - mazurkou či blues a pokračuje se náročnějšími krokovými variacemi tanců waltz, valčík, polka, jive nebo cha-cha.

Společenská výchova

Součástí lekcí bývá i společenská výchova. „V našich tanečních kurzech pravidelně pořádáme Společenský večer se stolováním, který probíhá pod vedením renomovaného znalce společenské etikety pana Ladislava Špačka,” řekla nám Růžena Chladová, ředitelka Taneční školy Národního domu na Vinohradech.

Prodloužené

Nedílnou součástí tanečních jsou i tzv. prodloužené. Tyto lekce jsou delší a slavnostnější. Často jsou tematicky zaměřené a s doprovodným programem. ( mikulášská prodloužená, zimní nebo květinový ples, atd.).
Taneční kurzy obvykle začínají v říjnu, ale zápisy na ně probíhají již nyní. Pokud si chceš vybrat termín, který ti nejvíc vyhovuje a ne brát, co zbude, neměla by si se zápisem otálet.

Tip pro nedočkavé

Každoročně kolem 20. května pořádá Taneční škola Národního domu na Vinohradech Seznamovací večer pro nové žáky, kde budeš podrobně informována o průběhu celé taneční sezóny, poznáš taneční mistry a jejich partnerky a uvidíš velkou módní přehlídku šatů vhodných do tanečních, na plesy a prodloužené.

Jana Karasová
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více