České ručičky 2011

Třetí ročník a slavnostní galavečer vítězů národních a mezinárodních učňovských soutěží s názvem České ručičky 2011 se uskuteční ve středu 22. června od 18 hodin v brněnském Divadle Reduta. Jako host na galavečeru vystoupí také brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

skupinka holek a kluků

České ručičky

je název přehlídky vítězů národních a mezinárodních učňovských soutěží odborných dovedností dvaceti vybraných oborů (automechanik, cukrář, číšník, dřevorubec, instalatér, klempíř, kosmetička, kuchař, pokrývač, tesař, atd.)

Smyslem přehlídky je zejména podpora rozvoje řemesel a posílení postavení učňovského školství v očích veřejnosti. Vyhlašovatelem akce České ručičky je Jihomoravský kraj spolu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvem zemědělství ČR, Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, Hospodářskou komorou České republiky, CzechInvestem a Svazem českých a moravských výrobních družstev. Organizátorem je Střední odborná škola a Střední odborné učiliště stavební Brno-Bosonohy.

České ručičky našly podporu i u významných osobností. Vzkaz Českým ručičkám od prezidenta Václava Klause, který bude při letošní přehlídce prezentovaný, by měl být velkým povzbuzením nejen pro všechny oceněné. Akci podpořil rovněž brněnský biskup Vojtěch Cikrle, který přijal pozvání na letošní galavečer a v jeho programu i vystoupí.

Svoji skladbu Dělání zapůjčil akci Jaroslav Uhlíř, který převezme dar Českých ručiček pro letos jubilujícího autora textu Zdeňka Svěráka, představí se i vyučený truhlář Petr Bende, dále loňský laureát Českých ručiček a vítěz soutěže opravář zemědělských strojů Zdeněk Krýsl ze Sušice a další učni. Pořadem provází moderátorka České televize Barbora Černošková.

Třetí ročník přehlídky a slavnostní galavečer České ručičky 2011 se uskuteční ve středu 22. června od 18 hodin v brněnském Divadle Reduta. Vítězové soutěží a škola, kterou reprezentují, obdrží čestné uznání se symbolem přehlídky od akademického malíře Františka Hanáčka a zlatou plaketu České ručičky. Organizační výbor Českých ručiček se rozhodl ocenit letos i šest zasloužilých pedagogických pracovníků reprezentujících jednotlivé resorty, které se na přehlídce podílejí.

Více naleznete na:  www.ceskerucicky.org

Zdroj informací: http://tisk.cirkev.cz/z-domova/ceske-rucicky-2011/

 

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více