Vánoční dárky

Do redakce nám přišel dopis na príma vánoční dárky, posuďte sami.

Fimo hmota

Ahoj všechny holky!:-) Vidím, že tu poslední dobou dost řešíte vánoční dárky. Já se s tím problémem potýkám už hodně dlouho. Takže když nejsou peníze (nebo je jich málo), tak sázím na svoji šikovnost a nápaditost. Tady je pár nápadů na levné a pěkné dárky:

Srdíčka ze samotvrdnoucí hmoty - hmota stojí kolem 30,-. Můžete dělat i jiné tvary. Za pár dní to zaschne a můžete to pomalovat (akrylové barvy jsou nejlepší, ale já používám jen temperové). Nezapomeňte ale konečný vysledek přelakovat!! Buďto uděláte před zaschnutím dírku a máte přívěsek, nebo vmáčknete zavírací špendlík či magnet a je z toho zase ozdoba;-)

Plátěná taška - v sekáči seženete různě velké a různě barevné látky/oblečení (taky nějak do 30,-). Pokud možno vybírejte vhodný materiál, který lze prát v pračce, žehlit, a který nepouští. Podle jednoduchého střihu zhotovíte tašku a na ni vyšijete kytičky, přišijete korálky, pomalujete fixama na textil nebo jinak nazdobíte;-)

Polštářek - podobné jako taška, akorát nezapomeňte, že se pravděpodobně bude prát, takže buďto ho vyplňte něčím, co se nesrazí, nebo ušijte potah podle stejného střihu, jen trochu větší. Tip: pokud je někdo, pro koho se vám shání dárky obzvlášť obtížně, ušijte mu polštářek s potahem a každé narozeniny nebo svátek mu dejte potah další (jiné barvy, jiný vyšitý vzor apod.). Můžete si látky nastříhat přijednom a máte rychle vystaráno na další příležitost;-)

Oblečení - v sekáči se dá sehnat hodně levně i značkové oblečení. Doma ho můžete ještě zapošít nebo i jinak upravit. Většinou tu najdete věci s flíčky, které nejdou vyprat, proto můžete na to místo přišít nějakou ozdobu, nášivku nebo placku;-)

Pletené ponožky - potěší obzvlášť babičky a dědečky! Technika pletení není nijak složitá a je to i zábava;-)

Korálky - pokud vás baví navlíkat korálky, můžete udělat náhrdelníky, náramky, náušnice atd. Nemusí to být nic složitého. Stačí vhodně vybrat (nebo zkombinovat) barvy a navléct na vlasec tak 1,5m dlouhý. V případě korálků na krk nemusíte zakončovat zavíráním, stačí konce jen svázat. Tip: Nekupujte drahé korálky v galanterii! Dají se sehnat zase v sekáči. Bývají jimi pošitá trička, která už by nikdo nenosil;-)

Dřevěné přívěsky - časově docela náročné. Nemusí to být teda zrovna přívěsek. Svýmu klukovi jsem udělala srdíčko (jen tak do kapsy) a měl opravdu velkou radost!!!! Práce se dřevem není práce jen pro kluky;-)

Vázičky ze skumavek - lékařské skumavky seženete většinou ve zdravotnických potřebách, ale musím uznat, že jsou k sehnání dost těžko:-( Běžná cena jedné je asi 10,- ale v Olomouci jsme jednou sehnali i za 2,-!! Buďto ji můžete ozdobit barvama na sklo nebo omotat do spirálky drátkem (odspodu a nahoře zrovna uděláte ouško na pověšení). Pokud jich máte víc, spojte je ve dvou místech zahradnickým drátkem do řady (s odstupem tak 2cm) a po postavení ztvarujte tak, aby samy stály (třeba do vlnky nebo kroužku). Vypadají krásně i neozdobené;-)

Mističky - pokud znáte techniku kašírování, můžete třeba mamince udělat sadu mističek (na bonbóny, lehké cukroví - např. pusinky). Pro ty kdo neví: Nafouknete balónek nebo obrátíte misku dnem nahoru a potřete klovatinou. Potom lepíte Herculem kousky novin, až bude dost velká vrstva. Necháte zaschnout a prasknete balónek (nebo odděláte z misky). Radši se ale podívejte do nějaké knížky, ptz si nejsem úplně jistá, jestli jsem to popsala dobře... Misku pak nabarvíme, prošijeme nebo jinak nazdobíme;-)

Držátko na fotky - jako podstavec můžete využít kus samotvrdnoucí hmoty. Do toho zapíchnete drátek a na vršku smotáte jako do šneka. Fotka se pak přichytí jak do kancelářské sponky. Nebo si můžete pohrát a vršek drátku omotat kolem kolíčku. Fotku pak drží ten kolíček;-)

Tak tohle byly některé mé nápady. Doufám, že vás to inspiruje a pomůže vám to:-) Nevýhodou je sice čas, ale zato hodně ušetříte. A navíc - pro každého má větší cenu dárek, se kterým jste si dali práci než ten, který koupíte a ani o něm nepřemýšlíte;-) Tak hodně štěstí při tvoření a hezké Vánoce!!!!!:-):-*:-* Any*

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více