Pěnovka je in, pěnovka má styl

Měkoučká pěnová guma si vás získá už při prvním pohledu. Vyrábí se v mnoha barevných odstínech a je až neuvěřitelně lehká, takže není problém nosit objemné pěnovkové náušnice. Lepí se obyčejným lepidlem a díky tomu, že je měkká a poddajná, lze ji i sešívat. Zkrátka ideální materiál pro originální nápady, se kterým si vyhrajete několik dní :o).

naušnice z pěnovky

Nachystejte si pěnovku, ostré nůžky, lepidlo (dobře se pracuje s lepicí pistolí), jehlu a nit nebo tenký vlasec, komponenty k výrobě šperků, korálky na dozdobení, magnetky, zavírací špendlík, barvy na papír a na textil (DUHA), dřevěné hranolky. A kreativní hra pro dvě šikovné ruce a barevnou pěnovku může začít.

Náušnice, náramky, náhrdelníky, brože

Záleží čistě na vaší fantazii, jestli budete z pěnovky vystříhávat tvary a lepit je na sebe nebo si vystřihnete dva různobarevné proužky, které umně poskládáte do originálního tvaru (sklady samy o sobě nebudou pevné, nezapomeňte je proto v záhybech přišít nebo slepit k sobě). Svá dílka můžete dozdobit našitými korálky.
TIP IN! Při výrobě náhrdelníku můžete korálky navléct na obruč, která bude pěkně držet tvar.

Magnetky

Na vaší ledničce se může objevit záhon kytek, zoologická zahrada nebo vtipný nápis. Stačí vystřižené tvary nalepit na malý magnet.

Razítka

Vyrobte si originální dopisní papír nebo neotřelý potisk na jinak fádní sukni! Vystřižený tvar nalepte na dřevěný hranolek nebo tvrdý plast a můžete tisknout. Při výrobě dopisního papíru můžete použít prakticky jakékoliv vodové nebo temperové barvy, u tisku na látku volte barvy na textil.
TIP IN! Na výrobu razítek můžete použít hotové výseky z pěnové gumy.

Rámečky na fotky

Obyčejný rámeček na fotky můžete oživit tematickými doplňky z pěnovky a krásný doplněk na stěnu pokoje je na světě.

Kde ji můžete koupit...

  • V obchodech s výtvarnými potřebami nebo v papírnictví ji můžete najít pod různým označením – pěnová guma, mechová pryž, mechová guma, pěnovka, moosgummi… 
  • Koupit si můžete jednotlivé barevné listy (jeden stojí cca 15 Kč, prodávají se i v sadách) nebo směs výseků z pěnovky (můžete si vybrat korálky, písmenka, čísla, hvězdičky, srdíčka, kytičky, motýlky, zvířátka, geometrické tvary a mnoho dalších).

Anett ( časopis IN!dívčí svět - prázdninové  číslo 2010)

Jarní tip IN!

Zkus si z pěnovky vystřihnout motýlka, kytku, vajíčko nebo jiný jarní motiv. Nazdob si ho (podobně jako naušnice) a přilep na  kolíček na prádlo. V pokojíčku naaranžuj na záclonu, na větvičky do vázy, no prostě kde tě napadne:).

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více