Než začne škola...

A zase nám začíná nový školní rok… Doufám, že jsi prožila prázdniny, které tě obohatily a teď se můžeš těšit do školy, kde máš svoje kamarádky. V nových začátcích může být spousta krásy. A jak si můžeš začátek školního roku trošku zpestřit?


 

Máme několid nápadů a tipů:

* Když si sedneš na svou židli k psacímu stolu, máš dost místa kolem sebe na všechny věci, které budeš používat? Sedí se ti na židli pohodlně? Zkus si své místo vyzdobit tak, aby se ti líbilo a ráda tam seděla…

* Máš-li pokojíček se svými sourozenci, zkus se dohodnout tak, abys měla na učení dostatek klidu. Mladší sourozenec může být v jiné místnosti a hrát si, se starším se domluvte, která doba bude pro tebe a kdy budeš ctít i ty jeho čas k učení tím, že třeba půjdeš do kroužku nebo na procházku.

* Nejlepší je mít svůj vlastní psací stůl, poličku na knížky a skříňku se šuplíky, ale pokud tomu tak není, měli byste se se sourozenci domluvit, které místo si můžeš „obsadit“ jen ty… Vynikající je vlastní nástěnka, na které budeš mít kromě rozvrhu hodin také třeba drobné lístečky se vzkazy nebo psaníčka od kamarádek…

* Místo na aktovku… Zkus si najít místo na aktovku, aby se neválela u dveří.

* Lampičku na stole zkrášlí fotka nebo drobná upomínka z tábora nebo dovolené, abys své zážitky měla stále na očích. Lampa je na tvém stole důležitá, měla by dávat dostatek světla.

* Stojánek na tužky může být také tvoje dílo. Pokud žádný nemáš, zkus si vzít starý hrnek a ozdobit ho po svém třeba barvičkami na sklo nebo keramiku. Jako stojan na tužky také vypadá krásně menší květináč, který je ozdobený ubrouskovou technikou nebo upletený košík zatížený na dně kamínky z prázdnin.

* A co aktovka? Nepotřebovala by trochu oživit? Co k ní přivázat malý šátek nebo malého plyšáka pro radost, aby byla zajímavější?

* Každopádně zkontroluj, jestli máš všechny věci do školy - dostatek propisek, ostrouhaných tužek, strouhátko, nůžky, kružítko, věci na cvičení, přezůvky s bílou podrážkou, krabičku na sváču, diskrétní taštičku nebo sáček na vložky. Co víc bude potřeba, to se jistě dovíš 1. září.

* Pouzdro na tužky může být originální. Jestli máš ráda citáty, fixou na textil se dají do pouzdra napsat bez toho, aby se smazaly. Můj oblíbený citát je: „Nikdy nejsi sama..“ a můžu říct, že v těžkých chvílích při písemce, jsem byla ráda, že si ho můžu přečíst.

*Také deník je vynikající věc… A začátek školního roku je dobrá příležitost s ním začít, pokud ho ještě nemáš. Obal deníku může být jakýkoli, vždyť je tvůj. Klidně si na něj nalep obrázky, které máš ráda nebo barvami namalovaný výkres přilep na hlavní stranu. Může to být tvůj průvodce celým rokem. Do deníku můžeš psát svoje pocity a události, které se ti staly. Určitě by našel místo v šuplíku, který je jen tvůj a poskytne ti soukromí.

Pokud se na začátek školního roku moc netěšíš, zkus popřemýšlet (případně si napsat do deníku), co ti škola přináší. Určitě něco najdeš, kvůli čemu se zkusíš do toho znovu pustit.

Ať celý školní rok stojí za to, a taky nezapomeň… prázdniny tě znovu čekají! :-)

Věra

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více