Komáři
Název teda nic moc, žádní velcí kamarádi v létě,…Ale na těchto si docela pošmákneš.
Potřebuješ: balíček piškotů, čokoládu na vaření, lentilky, párátka, 2 banány
Postup: Mezi 2 piškoty dej 1 kolečko banánu a spoj párátkem, namoč do rozehřáté čokolády na vaření, a až čokoláda trošku ztuhne, přidej 2 lentilky jako oči, sosák /párátko/ už máš. Dej do ledničky ztuhnout, pak na talířek nebo tácek a komáří pohoštění je na světě.
Mls
Potřebuješ: 5 ¼ l hrnků ovesných vloček, 1 ¼ l hrnek strouhaného kokosu, ½ hrnku oleje, 1 Salko (slazené kondenzované mléko)
Postup: všechno v míse promícháš a vysypeš na vymazaný plech. Troubu si nachystáš tak, aby se ti tam tato pochoutka spíš sušila (maminka ti určitě ráda poradí) asi 20 minut. Sem tam promícháš. Až začne dobrota zlátnout, je hotová. Po vychladnutí můžeš přidat oříšky, rozinky, na kousky rozlámanou čokoládu….No a pak si třeba čteš a mlsáš, sleduješ TV a mlsáš, povídáš si s kámoškou a mlsáte, chystáš se na hřiště a …mlsáš…
Domácí zmrzlina
Co by to bylo za léto bez zmrzky, tak tady máš recept.
Potřebuješ: 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ l ovoce (nejlépe čerstvého, ale může být i mražené – např. jahody, maliny, ostružiny…), 1 lžíce cukru
Postup: Ovoce s 1 lžící cukru necháš probublat na plotně, asi 5-10 minut, podle toho jaké máš ovoce, a dáš schladit. Žloutky vyšleháš s 250 g ml. cukru, a zvlášť si připravíš sníh ze 2 bílků, a dohusta vyšlehanou šlehačku. Do vychladlého ovoce přidáš žloutek vyšlehaný s cukrem, opatrně přimícháš šlehačku a sníh. Dáš do nějaké nádobky a necháš v mrazáku pořádně ztuhnout. Potom už stačí nachystat jenom misky nebo poháry, přizdobit třeba kouskem jahody, nastrouhanou čokoládou,… prostě tím, co máš ráda… A můžeš podávat. K tomu už jenom nějaké nealko, spoustu ovoce, ( inspirací může být i fotka), a z obyčejného prázdninového dne se stane neobyčejnýýýýýýýý.
Tak dobrou chuť!