Extrééémnííí adrenalin

Baví tě in-liny, koloběžka nebo skate, ale ráda bys vyzkoušela i něco nového? Trikke a skákací boty ti ukáží úplně nový pohyb, skoro popírající gravitaci. Ze zorbu si okolní krajinu moc neprohlédneš, ale zážitek to bude parááádnííí!

Zorbing

Trikke – skládací koloběžka se třemi kolečky

Trikke má vlastně ke koloběžce docela daleko. Tohle vozítko se totiž nepohání odrážením ani šlapáním, ale pouhým kýváním ze strany na stranu. Novodobá tříkolka slučuje to nejlepší z populárních vozidel a vytváří dopravní prostředek unikátní svým tvarem, funkčností a zážitkem z jízdy. Stačí jen nasednout a začít se houpat pohybem trochu podobným jako při carvingových obloucích na lyžích. Při takové slalomové jízdě mění jezdec své centrum gravitace a tím směřuje trikke střídavě doleva a doprava. Energie tvořená změnou těžiště a nakláněním tříkolky se změní v pohyb kupředu. Čím rychleji se budeš pohybovat, tím větší rychlost získáš a pak už je na tobě, jestli takhle najezdíš kilometry z kopce i do kopce, nebo se pustíš do odvážných manévrů a skoků. Ač se to na první pohled nemusí zdát, jízda na trikke procvičí celé tělo. Po pár výletech na trikke se budeš divit, kolik kalorií spálíš. A ještě tě to bude bavit.

Skákací boty – odpružené tenisky pro atlety

Skákací boty nebo také 7milesboot či 7leagueboot jsou speciální „boty” s pružinou ze skleněných vláken, díky kterým můžeš na kterémkoliv tvrdém a nekluzkém povrchu skákat jako na trampolíně. Speciální pružina využívá tvé vlastní hmotnosti a tlak, který vyvineš svým pohybem při skoku, přenese do odrazu. Díky tomu se kromě pohybu nahoru a dolů můžeš rozběhnout i dopředu, bez jakéhokoliv omezení prostorem. Odvážnější se můžou pustit i do přemetů, skoků a jiných triků. Můžeš si vyskočit do výšky až 2 metry a proběhnout se třímetrovými kroky rychlostí 40 km/h. Díky pohybu na skákacích botách posílíš zadek, stehna, břicho a zejména své srdce a celý kardiovaskulární systém. Díky svalům, které používáš ke stabilitě a energii vložené do běhání, posílíš celé tělo jako nikdy předtím. Nutnou výbavou jsou chrániče kolen, loktů, zápěstí a přilba, přece jen je třeba počítat s pády z výšky. Skákací boty jsou vysoké přibližně 40 cm a připínají se jednoduše na boty.

Zorbing – kotoul za kotoulem

Zorbing je adrenalinovým dobrodružstvím pocházejícím z Nového Zélandu, kde vznikl třeba i známý bungee jumping. Zorb je v podstatě obrovská nafukovací koule vyrobená ze speciálního průhledného PVC o velikosti 3,20 m a hmotnosti 80–90 kg. Uvnitř je ještě jedna, o něco menší koule, připojená důmyslnou konstrukcí nylonových lanek. Dovnitř vlezeš tunelem, připoutáš se a pak už hurá z kopce dolů. Zorb se zastaví až na rovině (v protisvahu, vodní ploše). Zorbuje se na travnatém kopci, na sněhu i vodě, v létě i v zimě. Jestli máš strach zorbovat sama (nebo prostě pro větší zábavu), můžeš si do zorbu pozvat jednoho „spoluzorbujícího”.

Tip IN!

  • Trikke ani skákací boty přece jen nejsou hračky za pár stovek, proto je lepší si je nejdřív půjčit a vyzkoušet ve sportovních centrech.
  • Při prvních krocích na skákacích botách je dobré spoléhat na bezpečnostní a technické rady a při pádech i na pomocnou ruku instruktora. Určitě nejde o přeplacený komfort.
  • Zorbing má ve svých programech spoustu center. V létě si můžeš zazorbovat i na vodě.
  • Při zorbingu je lepší mít přiléhavější sportovní oděv, odložit šperky, sundat brýle a vytáhnout všechny věci z kapes.

Anett (časopis IN!dívčí svět - březen 2009)

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více