Cvičení s míčem

Venku počasí nic moc, a Ty přemýšlíš, co bys tak mohla podniknout? Máme radu:)). Neseď na židli, vezmi si míč a pusť si nějakou oblíbenou hudbu. Cvičení s míčem začíná...

cvičení s míčem

Zahřívací cvik: „Jumping“

Sedni si na míč a ujisti se, že máš správnou velikost míče (nohy by měly svírat úhelvětší jak devadesátstupňů). Mysli na správné držení těla (tj. stažené břicho, ramena tlač dolů a lopatky k sobě) a začni se na míči pohupovat, hopsat, kymácet, cokoli. Zahřeješ tím svaly a posilování pak bude účinnější.

Tip IN!: Hopsat můžeš i při sledování televize nebo u počítače. Spálíš tak kalorie, uděláš něco pro záda a věříme, že tě to bude i bavit:). 

Posilování: Balanční cvik

Lehni si břichem na míč a pomalým ručkováním se dostaň do polohy zobrazené na obrázku. Nohy by měly být napnuté, přitisknuté stehny k sobě, zadeček zpevněný, ruce natažené a hlava v prodloužení těla. Důležité je zapojit veškeré svalstvo a při tom nezapomenout pravidelně dýchat. Tato poměrně nenáročná poloha je výborným pomocníkem pro celkové zpevnění postavy. Napočítej pomalu deset vdechů a výdechů a poté uvolni. Postupně můžeš počet zvyšovat.

Rolovací cvik: „Střecha“

Výchozí pozice je podobná jako u předchozího cviku, jen míč je pod koleny. Hluboce se nadechni a při výdechu vytlač zadeček vzhůru, až uděláš tzv. střechu. Míč ti automaticky sjede až k nártům. Opět se nadechni a vrať zpět do původní pozice. Opakuj pomalu pětkrát. Až si budeš jistá v správném provedení cviku, zvyš počet opakování. Tenhle cvik je opravdový zabiják. Ale fakt zabírá! Krásně si jím vytvaruješ břišní svalstvo.

Závěrečné protažení

Lehni si opatrně zády na míč tak, aby se rozkročené nohy dotýkaly země. Nadechni se a pomalu při výdechu veď ruce vrchem velkým obloukem až za hlavu na zem. Zkus se v rámci svých možností po míči malinko poválet. Tímto si perfektně protáhneš celé tělo a namasíruješ páteř.

Připravila Blanka (časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více