„Tak trochu jiné pohádky”

Pomáhat se dá různým způsobem. Třeba tím, že „napíšete” speciální pohádku pro nevidomé děti. Takovou bezva knížku se podařilo vytvořit studentkám SPŠ sv. Anežky České v Odrách a dokonce získala v soutěži i mimořádné ocenění.

knížka pro nevidomé

Začněme ale od začátku…

Soutěž Tactus.cz je zaměřená na vytvoření speciálních knih pro nevidomé a studentky třetího ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika, Eliška a Martina, se do této soutěže zapojily. Společně se svými učitelkami vytvořily nevšední, krásnou knihu „Tak trochu jiné pohádky” .

Jedná se o soubor deseti moderních pohádek, ve kterých místo pohádkových bytostí a zvířátek vystupují auta, lodě, letadla a vláčky. Vždy jednu stránku knihy tvoří text přepsaný i do Braillova písma a druhou stránku hmatový obrázek. Obrázky studentky vytvořily z papírů a kartonů různých struktur a obohatily je slepotiskem vytvořeným z přírodnin, např. máku, čočky, hrachu.

Odborná porota v Praze ocenila knihu „Mimořádným oceněním poroty” a vybrala ji k postupu do nejužšího finále. Jako jedna z nejkrásnějších knih byla vystavována na 17. mezinárodním knižním veletrhu na Výstavišti v Praze.

Více na: http://www.cssodry.cz/index.php

Reakce z redakce IN!:)
Moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších bezva nápadů, které udělají druhým radost.


 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více