Školní hlášky

Pololetní výzo se nezadržitelně blíží. Písemky a zkoušení už máte asi většinou za sebou a nastává čas krátkého odpočinku. Na takové mírné odreagování a nabrání sil do dalšího půl roku, se myslím tyto hlášky docela hodí:) ...Ať žije škola – legrace je vždy zaručena!

holka ve škole

Z hodiny biologie

  • Jednou poslala paní učitelka žačku pro umělohmotné plíce do kabinetu se slovy: „Jahodová, přinesla byste mi plíce, ale dejte pozor ať vám nevypadne srdce.”
  • Na začátku hodiny biologie:„Budeme si to ukazovat na kostech, které zde zbyly po předchozí třídě.”
  • Paní učitelka biologie mluví ve zvláštních zkratkách, např.: „Prof. Borovanský, to je atlas kostí a profesor na univerzitě.”

V hodině češtiny

  • Studentka: „Při pohřbu Karla Havlíčka Borovského dala Božena Němcová na jeho rakev bobkový list” Učitel: „Zřejmě jí bylo bližší vaření než oslava vítězů vavřínovým věncem, že?”
  • Profesorka při zkoušení: „Chtěla jsem vám pomoci, ale když mlčíte, tak mluvte!”
  • Výrok češtináře: „Neříkejte to samý, říkejte totéž, to je to samý!”

Přírodověda

  • Po odevzdání slohových prací o oblíbeném živočichovi. Učitel: „Markéta je Valach, jak poleno a na otázku, kde bydlí čáp, odpověděla: Hnízdí na komínoch, ale zvykl si aj v zemňakoch.”
  • „Babočka kopřivová nemá chuťové buňky ani na jazyku, ani na sosáku, ale na nohách. Proto si po nich pořád šlape.”

Matematika

  • „Tome, převeď jeden decimetr na mililitr.”„Enem trocha vody.”

A další:))

  • Nejmenovaný učitel: „Hele nekoukej, jak tele na nový vrata a běž otevřít ty dveře!”
  • Učitel, který bydlel v blízkosti jednoho studenta, který zapomněl přijít něco vyřídit: „Máte to ke mně, co by kamenem dohodil a vy ne a ne a ne!”
  • Na otázku, jaké je nejslavnější Michelangelovo dílo, odpověděl student David Novák: „Moje socha”

Trapas za všechny prachy

Školní akademie:
Tento rok se mi stala taková příhoda. Měli jsme vystoupení na Školní akademii, která se konala na oslavu 30. výročí naší školy. Všichni jsme pilně nacvičovali a já a moje kamarádka jsme zpívaly písničku „Pátá.“ Už jsme se moc těšily. Ráno jsme měly generálku, která dopadla dobře. Všichni nás chválili. V 17 hodin to začalo. Měla jsme sice trochu trému, ale to, že máme písničku skvěle nacvičenou, mi dávalo odvahu. Konečně jsme přišly na řadu. Kluci nás ohlásili a my jsme přišly na parket jako hvězdy. Čekaly jsme, až nám pustí hudbu. Nic. Tak jsme se po sobě dívaly a nevěděly, co máme dělat. Hudba stále nehrála. Učitelky už mezitím hledaly učitele, který nám měl pustit hudbu. Volaly na něj, ale on si povídal s kamarádem a neslyšel. My jsme tam zatím stály na pódiu, všichni na nás hleděli, hudba nehrála a učitelky pokřikovaly na zvukaře. To se nedalo vydržet. Úplně nás to rozesmálo. Když jsme se už opravdu začaly smát nahlas, zazněla hudba. Jak jsme byly v křeči, tak jsme se samozřejmě nechytly. Místo pěkného hlasitého a čistého „Pátá, právě teď odbila …” se ozvalo neuvěřitelné kvílení a celé obecenstvo se rozesmálo. Takže jsme byly rády, že jsme si to odbyly a běžely do zákulisí.

Příspěvky nám poslaly: Lenka ze Lhoty, Iva z Brna a nepodepsaná čtenářka. (časopis IN!dívčí svět - únor 2007)
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více