Nejlepší dárek

Jmenuju se Terka a asi tak před rokem se moje nejlepší kamarádka Alena vrátila z dovolené v Řecku. Celý týden bez ní pro mě tenkrát bylo něco skoro nesnesitelného. Naštěstí to přece jen uteklo a já jí jela naproti do Prahy na letiště…

holky v zimě

Alča vystoupila z letadla krásně opálená. Na první pohled na ní bylo vidět, že si to opravdu užila. Pevně jsme se objaly a Alča hned začala celá nadšená vyprávět. Doma pak vytáhla nádhernou sukni, kterou mi přivezla, a řekla, že je pro mě a ať ji koukám nosit prý i v zimě, jinak mi už nikdy nic nepřiveze:)..

Týdny ubíhaly jako voda a nám se vedlo zatím dobře. Říkám zatím, protože se časem s Alčou začalo dít něco divného. Najednou už na mě neměla tolik času a začala se bavit s jednou holkou, která se oblékala a chovala jako kluk.
Jednou jsem se chtěla cestou ze školy projít a namířila jsem si to oklikou přes park. Tam jsem najednou uviděla Alču s tou „zvláštní” holkou, jak tam spolu kouří. Nevěděla jsem, co mám udělat. Prošla jsem kolem ní a tiše jsem ji pozdravila, ale Alča neodpověděla a jen jsem slyšela, jak říká: ,,Nechápu, jak jsem se s ní mohla bavit!” S brekem jsem běžela domů a zavřela jsem se do svého pokoje.

Uplynul měsíc a já se cítila hrozně osamělá, stýskalo se mi totiž po přátelství s Alčou. Tolik jsme toho spolu zažily, a najednou… Rozhodla jsem se, že si s ní zkusím promluvit. Počkala jsem na Alenu před školou a vytáhla ji na oběd. Řekla jsem jí, že už to dál takhle přece nejde, ať se s tou holkou přestane bavit a zase se začne chovat normálně. Že je mi smutno a pořád ji mám ráda. Alča celou dobu mlčela, pak se na mě podívala a odešla. Vůbec jsem nevěděla, co si o tom všem mám myslet.

Nastal Štědrý den, všude bílo, všichni kolem mě plní očekávání a štěstí. Jen já jsem to tolik necítila. Mně totiž něco chybělo, nebo spíš někdo… Alča… Najednou se ozval zvonek. Běžela jsem otevřít a překvapením jsem celá zkoprněla! Venku stála Alča a v ruce držela dárek. Vrhla se mi kolem ramen a s brekem mi řekla, že všechno, co dělala, bylo kvůli tomu, že se její rodiče rozváděli. Chtěla jim nějak ukázat, že je tady i ona, ať i na ni berou ohled. A hlavně ať si všimnou, že chce být s oběma a nechce, aby se rozešli! Bylo mi Alči najednou moc líto. Chytla jsem ji za ruku, vtáhla ji k sobě do pokoje a zavřela dveře. Alča ještě chvíli brečela a já ji uklidňovala. Ještě jsme si spolu dlouho povídaly a nakonec se i smály.

Alča to nemá doma lehké, ale obě teď už víme, že naše přátelství nám může oběma v mnohém pomáhat.

Napsala Eva (časopis IN!dívčí svět - prosinec 2006)
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více