Zimní pleťování

V listopadovém čísle jsme Vám slíbili speciální „odpovědnu” na web - na jakékoliv Vaše dotazy ohledně pleti. Vizážistka Iva Komoňová na všechny odpověděla. Začtěte se:))

pleťování

Ahoj Ivo, chtěla bych se zeptat, jestli se dá pleť zbavit černých teček. Mám jich po obličeji hodně a přála bych se jich zbavit. Pokud to jde, tak prosím o radu. :-) Díky za odpověď! ;-) Verča
Ahoj Verči, černé tečky – komedony – jsou ucpané póry (projev smíšené pleti). Zbavíš se jich pravidelným čištěním pleti s doplněním hloubkového čištění (maska) 1-2x týdně.

Dobrý den,mám dotaz: od malička nemám ráda krémování...Tak se nekrémuju vůbec. Ani v zimě. Škodí to mé pleti nějak výrazně? Měla bych se začít krémovat?
Lucka (13)

Ahoj Lucko, nepříjemný pocit z krémování může být způsobený hlavně po použití mastných, hutných krémů. Je ale velmi důležité – krém dodává pleti optimální hydratační rovnováhu a zjemňuje ji. V zimě ji chrání před vysycháním, způsobeným okolními vlivy – vítr, mráz, přechody ze zimy do tepla,…) Je potřeba najít krém, který Ti bude vyhovovat a zanechá příjemný pocit. Hlavně by měl vyhovovat Tvému typu pleti.

Dobrý den, mám takový problém. Na nose, tvářích, bradě a teď už i trochu na čele mám hodně černých teček. Co s tím? Mačkání nepomáhá, všechny je ani není možné vymačkat, nehledě na to, že už jsem se párkrát škrábla.  Lucie
Ahoj Lucie, na černé tečky – komedony – platí hlavně pravidelné čištění s doplněním o masku, která čistí pleť do hloubky (používá se 1-2x týdně). V žádném případě si je nemačkej – jednak neřešíš příčinu – zanášení pórů, takže se znovu tvoří. A hlavně – po mačkání Ti na pleti mohou zůstávat tmavé flíčky.

Dobrý den, poradila byste mi, jestli je vhodné používat Acnecolor na pleť každodenně nebo jen občas? Je to stejné jak make-up, může mi i nějak poškodit? Neznáte Vy nějaký levný přípravek, který bych mohla používat? Předem děkuji za odpověď. Tereza
Ahoj Terezko, Aknecolor býval dřív jen na lékařský předpis, dnes je běžně k dostání. Jedná se o lék a žádný lék by se neměl používat dlouhodobě. I na příbalovém letáku je napsáno, že pokud se stav nezlepší do 14ti dnů, mělo by se další používání konzultovat s lékařem. Vím, že spousta děvčat i žen jej používá dlouhodobě jako levný make-up, ale rozhodně to není vhodné.
Při výběru přípravků se rozhoduj hlavně podle kvality a toho, jestli je vhodný pro Tvůj typ pleti. Levné make-upy řeší hlavně barvu, ale neřeší problém pleti. Každopádně jej vybírej tak, aby barevně splýval i s odstínem krku.

Dobrý den, dotaz se přímo netýká pleti, ale možná mi budete moct poradit… Na nehtech mám bílé tečky a nevím, jak se jich zbavit. Poradíte mi? Děkuji za odpověď!
Barča

Ahoj Barčo, bílé tečky se mohou objevit po oslabení organizmu – např. vysoká horečka, může jít i o druh plísně. Většinou ale signalizuje nedostatek vitamínů a minerálů v těle – vitamín A,C (mrkev, červená paprika, rajče), B2, vápník, hořčík, zinek. Pokud nedojde ke zlepšení, zajdi k lékaři.

Dobrý den, co si myslíte o používání antiperspirantů? Já slyšela, že jsou škodlivé. Je to pravda? Jak poznám dobrý antiperspirant? Děkuji za Vaši odpověď. Maruška
Ahoj Maruško, všechny přípravky musí splňovat bezpečnostní normy, aby se mohly prodávat. Vsadila bych na osvědčené značky a určitě se nemáš čeho bát.
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více