Když je den blbec...

Někdy jsou dny, kdy se nic nedaří. Průšvih ve škole, trable s přáteli, hádka s klukem, rodiči nebo prostě všechno dohromady a ještě něco navrch. Pokud tě tenhle „den blbec” potká, je fajn mít v zásobě několik zaručených receptů, které pohladí tvou duši, uvolní tělo a rozjasní mysl. Vyber se ty, co ti budou nejvíce sedět, a příště už žádná smůla ani stres nemají šanci dostat tě na kolena!

holky v čajovně

Čokoláda

Zaručený všelék, doporučujeme však jeho dávkování nepřehánět. Kýžený pocit slasti se sice dostaví, ale brzy ho vystřídá nálada ještě horší než předtím, protože jakmile se z mozku odplaví endorfiny, uvědomíš si, že to vlastně není ta nejdietnější medicína. Nejlepší je ulomit si dva nebo tři čtverečky (čím tmavší, tím lepší) a nechat je pomalu rozplynout na jazyku.

Aromalampa + hudba + dýchání

Skvělá kombinace odstraňující napětí. Zapal čajovou svíčku, do misky aromalampy nalij trochu vody a přikápni několik kapek olejíčku (levandule nebo růže zklidňují, výtečné proti depresi a smutku jsou také citrusy – krásně voní třeba pomeranč). V přehrávači roztoč nějaké příjemné cédéčko, pohodlně se natáhni, zavři oči a vnímej jen svůj dech. Zhluboka se nadechni a vydechni, střídej dýchání do hrudi a bříška. S každým vydechnutím ucítíš větší a větší úlevu.

Teploučká koupel

Záměrně nepoužíváme slovo horká, protože ne každý snáší vodu horkou, nehledě na to, že vysoká teplota koupele není pro organizmus to nejlepší. Namixuj si vodu takové teploty, jaká je ti příjemná. Přísady taky necháme na tobě, výběr je obrovský – pěny, soli, oleje všech možných vůní a barev, tak nakrm své smysly!
Koupel je výborná, pokud máš unavené svaly – teplá voda z nich vytáhne bolest. Přidat můžeš svíčky, hudbu, na zlepšení nálady si ve vaně přečti IN!:). Ale pozor, ať ho neutopíš!

Sport

Teď něco pro ty aktivní! Tady si musíš vybrat, co tě baví nebo na co máš chuť. Protáhneš se při strečinku? Divoce si zatančíš?
Jedna rada – na vztek skvěle pomáhá delší běh přírodou (nebo aspoň parkem). Hlavu si vyčistíš v posilovně. Někdy ti udělá dobře i obyčejná procházka. Jestliže máš psa, nezapomeň ho vzít sebou, určitě ti zvedne náladu.

Udělej si radost

Zajdi ke kadeřnici a nech si třeba jen zastřihnout konečky. V některých kadeřnictvích přijímají i bez objednání, tak tam můžeš vrazit hned, jak to na tebe přijde:). Kup si zmrzlinu nebo nový pásek. Ale pozor! Tohle řešení leze trochu do peněz!!

Pokec s kamarádkou

Jestli máš někoho, kdo tě vyslechne a dokáže tě trochu rozveselit, můžeš si gratulovat. Sdělená bolest je totiž poloviční bolest. Takže už vytáčej telefon. Pozvi kamarádku třeba do čajovny, kde je moc příjemná atmosféra, a uvidíš, že hned jak se se svým trápením někomu svěříš, bude ti mnohem lépe...

Zabralo to?:)

Myslíme si, že určitě. Stejně ti ale přejeme, abys hezky dlouho nemusela žádný z těchto receptů použít. Nebo že by sis některé naordinovala pravidelně? Prevence je totiž nejlepší obrana.

Napsala Hanka (časopis IN!dívčí svět – červen 2006)


 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více