Nešťastně zamilovaná

Známe to asi všechny: do někoho se zakoukáme, ale objekt našeho zaujetí naše city neopětuje. Čím víc je jasné, že už neexistuje žádná šance, že by si nás povšimnul, tím víc na něj myslíme a trápíme se. Jsme nešťastně zamilované. Vzdycháme, soužíme se a nevíme, co s tím. Dobré rady kamarádek, abychom dotyčného pustily z hlavy, nepomáhají. Co s tím?

holka v lpodzimním listí

Dobře si vzpomínám na svoje nešťastná zamilování a bylo jich hned několik… Říkala jsem si, že pořád chci někoho, kdo nechce mě. Případně zase naopak někdo chtěl mě, ale já nechtěla jeho. A tak jsem jen s povzdechem říkala: „Bože, to je nespravedlivé, dělej s tím něco!”

Pak do mého života vstoupil ON…

Když jsem se s ním setkala, připadalo mi, že je „naprosto úžasný”. Podle toho, jak se ke mně choval, jsem měla malou jiskřičku naděje, že by o mne mohl mít zájem i on. A protože jsme se neviděli často, měla jsem dost času si ve své mysli vytvářet „vzdušné zámky” a snít, jak by to jednou mohlo vypadat, až budeme spolu. Ale každé další setkání pro mě bylo jen zklamáním, že se zase nic nestalo a že jeho přátelskost je jen jeho vlastnost, protože se tak chová ke všem. Přesto jsem se nevzdávala naděje a stále dokola četla ten jediný e-mail, který jsem od něj dostala, a snažila se v něm najít náznaky náklonnosti.

Kamarádka mi pomohla

Z marných nadějí mě nakonec vyvedla kamarádka, která se dozvěděla, že můj „vyvolený” si na někoho myslí a JÁ to teda nejsem :).

Musela jsem urazit ještě dlouhou cestu, abych se z tohoto „nešťastného” zamilování dostala. Po nějaké době jsem zjistila, že to celé dopadlo vlastně velmi šťastně. V každém případě jsem se během tohoto období hodně naučila a chtěla bych se vámi o tyto zkušenosti podělit.

Co dělat během očekávání toho pravého

Důvěřuj

Pokud jsi věřící v Ježíše Krista, není nic lepšího než se Mu se vším svěřit a důvěřovat Mu, že On ví, kdo a kdy je pro Tebe nejlepší. Důvěřuj, že Bůh má Tvůj život a Tvou budoucnost ve svých rukou.

Využij čas

Pracuj na sobě. Takové holky jsou mnohem zajímavější a přitažlivější pro kluky, než ty, co sedí jako zakleté princezny v koutě a čekají na „prince”, nebo ty, co neustále fňukají po tom jednom „panu Nedostižném”. Je tolik věcí, kterým se můžeš věnovat, a tak pracovat na své osobnosti. Přestaň se litovat, vstaň a jdi dělat něco pro druhé, pro Boha a tím vlastně i pro sebe.

Nebuď na lovu

Zachovej svou důstojnost a klukovi se nevnucuj. To by ho odradilo ještě víc. Ptala jsem se dnes už svého manžela, jak se cítil, když o něj nějaká holka hodně usilovala a vyloženě mu nadbíhala. Řekl mi, že mu dotyčná hned začala připadat téměř odporná. A to se mu předtím třeba trochu líbila! Viděla jsi film nebo četla knížku od Jane Austenové Rozum a cit? Objevuje se tam postava Elinor, která je tou, která se drží této rady. Ušetřila si mnoho bolesti a zklamání. Ten, kterého miluje, před ni nakonec přichází pokleknout. Je to celé sice trochu staromódní, ale myslím, že se od hlavních hrdinek můžeme mnohému naučit. Ono rozum a cit se nemusí vylučovat.

Snaž se myslet na jiné věci

Zaměstnej svou mysl jinak a zbytečně se nezneklidňuj myšlenkami na dotyčného. (Já jsem to dělala neustálým čtením toho jednoho e-mailu, co mi poslal.)

Nestav si vzdušné zámky

Neoddávej se příliš dennímu snění, co by bylo, kdyby… Možná kvůli tomu propásneš mnohem zajímavější a krásnější realitu.

Agnes z Eva Evě (časopis IN!dívčí svět - leden 2010)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více