City druhých nejsou hra

Jednoho dne se mému kamarádovi převrátil celý život naruby, ještě dnes mě z toho mrazí.

virtuální láska - klávesnice, srdíčka:)

Jak asi víte, na internetu funguje program ICQ, přes který si spolu mohou lidé psát (chatovat). Mému kamarádovi Václavovi se ozvala jedna dívka, kamarádka Karolína: "Mám tě ráda, chtěla bych se s tebou setkat, chci jen tebe, už nevím jak dál." Václav byl šťastný, že má o něho nějaká slečna vůbec zájem. Vašek už nebyl nejmladší, bylo mu skoro 26 let.

Řekl si "Je to super, ale je skoro o dvanáct let mladší, co s tím bude dělat?“ Pak si položil otázku: "Mám ji rád?" – odpověď byla ano.

Byl celý natěšený, že má o něj zájem mladá slečna a byl 36 hodin šťastný, i když zmatený, protože nikdy ani nepomyslel, že by se mu něco takového mohlo stát. Říkal si, že Boží plány jsou nemyslitelné, ale na nás lidech zcela realizovatelné. Kreslil si už růžově společnou budoucnost. To psaní bylo prostě skvělé. Nic jí nevadilo, vše tolerovala.

O pár dní později však potkala Václava jedna nešťastná událost, která velmi zasáhla do jeho života, málem se z toho sesypal, ale nakonec všechno probral s přáteli kterým věřil, ti mu popřáli hodně štěstí a hlavu vzhůru. Večer ho však čekala snad ještě horší rána - Karolína nic nepsala a o ničem nevěděla! Někdo se této milé slečně naboural do ICQ, a musel to být velice informovaný člověk, protože o nich dvou věděl docela soukromé věci. Václavova naděje se rozplynula, úplně ho to zdrtilo a toho nešťastného dne se z toho všeho zhroutil.

Proč vám o tom píšu? Uvědomme si, jak taková hloupá hra ubližuje. Prosím, nedělejme to!!! Je to moc zraňující a je to hřích. Pokud se v tomto svědectví poznal skutečný autor zfalšovaného ICQ, měl by projevit kousek slušnosti a omluvit se.

Pozn. redakce: Moderní způsoby komunikace - mobilní telefony a internet jsou skvělou zábavou i pomocníkem, dají se však i zneužít. Chránit se můžeme tím, že své soukromé údaje (adresu, tel. číslo apod.) lidem, které neznáme neposkytneme. Je velmi riskantní dávát si schůzky s "virtuálními přáteli" na odlehlých místech, protože při chatování a psaní emailů nepoznáme, zda "Pave15" není ve skutečnosti dívka, muž nebo dokonce technicky zdatnější "nezbedný" důchodce...

(Jména osob v tomto svědectví byla na jejich přání změněna.)

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více