Až po svatbě!

V listopadovém čísle se dočtete o společenství Čistých srdcí a mladých, kteří spolu chodí a chtějí spolu intimně žít až po svatbě. Tomáš a Barča sice jeho členy nejsou, ale rozhodli se úplně stejně. Co je k tomu vede? A jak svůj vztah prožívají?

Svatba


Oba jsme studenti gymnázia v Ostravě, máme 17 let a někdo tomu tak chtěl, aby se naše cesty spojily. Chodíme spolu skoro rok. I když ode všech kolem nás slýcháme jaké intimní zážitky mají se svými partnery, my jsme se rozhodli se jako křesťané nechat vést Bohem, a to i ve vztahu tím, že chceme zachovat náš vztah čistý a spát spolu až po svatbě. Sice nejsme členové Společenství čistých srdcí, ale věříme, že mnoha lidem pomáhá v jejich životě.

Zpočátku to bylo jednoduché
Vodili jsme se za ruce, zamilovaně se na sebe koukali a vlastně ani nevěděli, co říct, protože vše bylo v našich očích. Zdálo se, že krásnější už to ani nemůže být. Naše těla to však vnímala jinak. Postupně jsme se poznávali a k pohledům se přidávaly i doteky. Pak už však začínaly tát ledy a my si řekli, že to nejkrásnější, co si můžeme dát, je slíbit si, že zůstaneme v čisté lásce. Půjdeme proti proudu doby a ukážeme, že to jde i jinak. Že všechno má svůj čas.

Má to smysl žít čistě?
Někdo může říct, že o hodně přicházíme, když se zříkáme tělesného soužití, ale my se nezříkáme, jen to považujeme za jakési dovršení vztahu. Ještě předtím však chceme, abychom se vzájemně dobře poznali po duševní stránce a sladili vzájemné představy o budoucím společném životě. Dříve bylo přirozené, že spolu lidé před svatbou nežili - jak naše babičky říkají: „Až po svatbě!“ Poznali jsme, že je v tom kus obrovské pravdy a hlavně Boží lásky, i když jsme si k tomu potřebovali najít cestu. Bůh nám tak chce říct, že všechno má svůj čas, že čas chození máme k tomu, abychom se poznali, a to nejen tělesně.

To, že si lidé rozumí v posteli, nemusí nutně znamenat, že se znají
Když si dva lidé rozumí - naučí se spolu jednat a ví, jak ten druhý reaguje na určité situace, poznají nejen jeho záliby a představy o životě, ale i jeho povahu a shodují se v představách o společné budoucnosti, pak se nemusí tolik bát, že je v manželství mnoho věcí překvapí. Postavíme-li náš vztah hlavně na intimní rovině, nemůžeme spoléhat na to, že se poznáme a sblížíme se.

Ke vztahu samozřejmě patří i fyzický kontakt
Máme rádi vzájemné doteky a je přirozené, že se chceme i jeden druhého dotýkat. Je krásné po sobě toužit, ale ještě před tím je třeba nastavit si hranice. Tak tomu bylo i u nás. Teď už víme, že se můžeme spolehnout jeden na druhého v tom, že nám řekne: „Tohle už je moc, to už nemůžeme!“ Chceme si pomáhat v tom, abychom nesklouzli kam nechceme. Uvědomili jsme si, že na vztahu je potřeba pracovat, a tak se k tomu i stavíme.

Tomáš a Barča

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více