Oslava sv. Petra a Pavla a 60 let kněžství Benedikta XVI.

Svatý otec Benedikt XVI. dnes na slavnost apoštolů sv. Petra a Pavla, která připadla přesně na den 60. výročí od jeho kněžského svěcení, předsedal v dopoledních hodinách liturgii ve Vatikánské bazilice sv. Petra.

papež Benedict XVI.

Vatikán

Společně se Svatým otcem koncelebrovalo mši svatou 41 arcibiskupů metropolitů, kterým podle posvátného obřadu předal papež v průběhu bohoslužby pália, symbol apoštolské hodnosti, která obléká pouze papež a arcibiskupové metropolité. Svatý otec je novým arcibiskupům předává vždy při slavnosti apoštolů Petra a Pavla v Římě. Pália jsou vyrobená z ovčí vlny a během roku jsou uložená ve speciální schránce pod konfesí sv. Petra.

Papež pak ve své homílii reflektoval na 60 let kněžství, poděkoval Bohu za tento mimořádný dar a vzpomenul i na den svého kněžského svěcení. Konkrétně na slova svého světícího arcibiskupa, kardinála Faulhabera, který nově vysvěceným kněžím citoval Ježíšova slova: „Už vás nenazývám služebníky, ale nazývám vás přáteli.” (srv. Jn 15,15). Papež se k těmto slovům stále vrací, poněvadž v sobě obsahují celý program kněžského života. Každého kněze totiž s Kristem spojuje mimořádné přátelství.

Jako obvykle u příležitosti slavnosti svatých apoštolů Petra a Pavla, patronů města Říma, se mše svaté účastníila také delegace Ekumenického patriarchátu z Konstantinopole. Po ukončení mše svaté se papež pomodlil modlitbu Anděl Páně z okna své pracovny Apoštolského paláce a pozdravil všechny věřící shromážděné na Svatopetrském náměstí.

zdroj:http://tisk.cirkev.cz/ze-zahranici/oslava-sv-petra-a-pavla-a-60-let-knezstvi-benedikta-xvi/

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více