Markéta Konvičková: „Je na člověku, co udělá…”

Jedna z nepřehlédnutelných začínajících pěveckých hvězd, která se dostala do lidského povědomí díky Česko Slovenské SuperStar, je Markéta Konvičková. Popovídali jsme si s ní na Velehradě, kde vystoupila na koncertě pořádaném ke Dnům lidí dobré vůle. Pochází z Třince, má přezdívku „konvička” a „na triku” jedno CD. A co dalšího na sebe prozradila?

Konvičová Markéta

Můžeš popsat své pěvecké začátky?
První náznaky mého zpěvu byly v plenkách, když jsem křičela :). O něco později (v sedmé třídě) mě mamka přihlásila do dětského sboru. Po pravdě řečeno, v mládí jsem měla raději víc tanec než zpěv.

Co Tě ve sboru nebavilo?
Ačkoli sbor byl docela známý (Štývarův dětský sbor z Třince), pořád mi vadilo, že se musím podřizovat a zpívat stejně jako ostatní. Pak přišla soutěž Česko Slovenská SuperStar. Tam jsem si mohla s písničkou pohrát. Teď, když zpívám své věci, různě si to přizpůsobuju, zapojuju různé feelingy a dávám tam kousek sebe. To mě baví.

Kdo Tě přihlásil do soutěže?
O soutěži mi řekl taťka. Říkala jsem mu, že tam nemůžu jít, protože neumím zpívat.
Oba jsme se tomu smáli, takže jsem o přihlášení vážně nepřemýšlela. Jenže se přihlásila moje kamarádka. Typická teanegerovská reakce na to byla, že když se tam přihlásila ona, tak proč bych tam nešla i já.

A jak to dopadlo s Tvou kamarádkou?
Bohužel se nedostala ani před první kolo. Mrzelo mě to. Měla jsem tam spousty kamarádů a byla jsem z nich v 2. kole jediná. Doufám, že se také jim příště poštěstí.

Jak to vypadalo v zákulisí SuperStar – panovala mezi vámi rivalita?
Rivalita určitě ne. Navzájem jsme se podporovali. Byli jsme dobrá parta, která držela při sobě. Myslím, že jsme byli něco jako 3 mušketýři, akorát ve velkém.

Jací byli porotci mimo televizní kamery? Dávali vám profesionální rady?
Jak kteří. Všichni byli kamarádští. Např. Palo Habera jednou přiběhl do naší společné šatny s hasicím přístrojem. Mysleli jsem si, že ho spustí, ale nakonec si to rozmyslel a udělal si z toho jen srandu. A co se týká rad, nějaké jsme dostávali, ale tak, aby o tom nikdo nevěděl. Přece jen to byli naši porotci.

Komu jsi v SuperStar fandila?
Já jsem fandila Domči Staré, se kterou jsem trávila nejvíce času. Byla pro mě zajímavá i tím, že ačkoli byla maličká, dokázala to na pódiu pořádně rozbalit.

Čím Tě soutěž změnila?
Já si připadám pořád stejná, ale musela jsem tomu hodně obětovat: rodinu, kamarády. Jsem pořád na cestách. S rodinou a s kamarády si hodně píšu. Když jsem doma, tak si dost povídáme. Čas se vždycky udělá, když člověk chce.

A jaké máš teď vztahy s kamarády?
Když jsem se vrátila ze soutěže, mysleli si, že jsem namyšlená, když jsem se začala malovat. Tak jsem jim řekla, že jsem uvnitř pořád stejná Markéta Konvičková, která ráda zpívá a ráda dělá radost lidem.

Máš už své CD, představíš nám ho?
Jmenuje se „Na šňůře perel”. Krásná symbolika je v tom, že jeho slavnostní představení veřejnosti proběhlo na moje 16. narozeniny (17. května). Na desce je šestnáct písniček, které jsou zajímavé například tím, že některé jsou nejen v češtině, ale i v angličtině nebo slovenštině. V písních je nádech poprocku, ale jsou tam i romantické balady.

Proč zpíváš i cizojazyčně?
Přece jen to byla Česko Slovenská SuperStar a přišlo mi fajn zazpívat i něco pro slovenské fanoušky. Mé díky mohou slyšet v písni „Běžné věci“. Na desce jsem chtěla mít i skladbu, se kterou to všechno začalo. Byla to píseň Umbrella od Rihanny, kterou jsem zpívala v prvním semifinálovém kole.

Na slavnostním představení CD byli někteří finalisté. Udržuješ s nimi kontakty?
Udržuji, ale málo. Bohužel každý šel svou cestou, vydává album a zřejmě nemá čas na nic jiného. Je to smutné, ale už jsme se s tím vyrovnala.

Proč byli kmotry CD Leoš Mareš a Michal David?
Leoš Mareš byl jeden z moderátorů SuperStar a byl k nám všem milý, tak mě napadlo, že požádám právě jeho. A Michal David mi napsal výbornou píseň s názvem „Nenech mě čekat”.

Mohla jsi ovlivnit, o čem budeš zpívat a jak budeš zpívat?
Já se do toho moc nemotala :). Dostávala jsem demo nahrávky a která se mi líbila, lapla jsem po ní.

Která písnička z alba je Ti nejbližší?
„Láska se nedá dělit třemi”. Popisuje situaci tzv. milostného trojúhelníku. Někomu moc nevysvětlíte, že to nejde. Nikdy jsem to nezažila a nechci zažít, ale dokázala jsem se vcítit do osob, které to poznaly.

Zkoušíš skládat i sama?
Před dvěma lety mi táta koupil kytaru. Naučila jsem se na ni jakžtakž hrát, ale zatím mě nepochytila múza, že bych dokončila písničku. Jsem zatím ve skládání na půl cesty, ale doufám, že se to časem změní.

Snila jsi o tom, co teď děláš?
Když jsem byla menší, protože malá jsem pořád :), kamarádky se mě ptaly, zda bych nechtěla být zpěvačkou. Říkala jsem jim, že to nehrozí. Potom jsem začala zpívat a zjistila jsem, že mě baví zpívat před druhými.

K image zpěvačky patří i určitý styl oblečení. Vybíráš si „své modely” sama?
Když jdu do školy, tak si vezmu svoje oblíbené tričko :), ale na vystoupení mi pomáhá s oblékáním má vizážistka. Je ve věku mojí mamky, vypadá výborně, obléká se skvěle a má to v oku.

Co teď plánuješ?
Podzimní turné v klubech, protože ještě nejsem taková zpěvačka, že bych utáhla nějaký velký koncert. Něco třeba do jazzu nebo popjazzu. Bude to ve větších městech – Praha, Ostrava, Brno a v dalších. (Sledujte oficiální web Markéty www.marketakonvickova.com, ať víte, kde ji na živo uslyšíte, pozn. red.)

Jak si představuješ, že se bude vyvíjet tvůj život?
Myslím, že se to nedá představit. Je jenom na člověku, co udělá. Může mít výborný tým, skladatele atp., ale když pojede na „půl plynu“, tak to odnášejí všichni. Hlavně doufám, že zůstanu stále stejná, že třeba budu mít další desku a budu natáčet další videoklipy.

Ty máš své videoklipy, jak se natáčely?
Oba mé videoklipy se natáčely v jeden den. Jeden se natáčel na bazéně v Třinci. Během natáčení jsem zkoušela i bojové sporty, ale zjistila, že jsem zpěv je asi to jediné, co umím :).

Ke zpívání patří choreografie, tancování…
V jednom klipu jsem přišla jako hiphopová královna :), vůbec jsem se v tom necítila, i když už od malička jsem tančila nejprve společenské tance, pak i něco modernějšího. Takže můj tanec není propadák :).

A co děláš mimo zpívání?
Studuju hotelovou školu. K tomu patří i povinné praxe. Baví mě to, ale myslím, že to není to, čím bych se chtěla živit. Když dám člověku kávu, jistě ho potěším, ale víc mě baví dělat druhým radost zpěvem.

Máš nějaké sourozence?
Mám bratra, ale naši rodiče se rozvedli, když mi bylo pět let. Taťka má novou ženu, s kterou má mou nevlastní ségru.

Jaký máš nejkrásnější zážitek za poslední dobu?

Bylo to tady na Velehradě. Zrovna se stmívalo a bazilika byla nádherně osvícená. Uchvátilo mě tamější prostředí, kamarádi a lidi okolo.

Co se Tě tak dotklo?
Možná to, že jsem asi v prostředí, kde jsou věřící, nikdy nebyla a nepoznala jsem ten krásný pocit, když lidé věří a mají rádi takové slavnosti.

Minidotazník oblíbených věcí

Jídlo: smažený sýr
Barva: tyrkysová
Skupina: Divokej Bill
Hudba: filmové soundtracky, romantické balady, R´n´b
Film: válečné a historické filmy jako Titanic, Pearl Harbor, Pianista
Kniha: Tracyho tygr
Zvíře: pejsek
Květina: růže
Lidské vlastnosti: dobrosrdečnost a upřímnost
Oblečení: ve sportovním stylu
Roční období: léto
Idol: Pink a Brad Pitt

Anett a Radka (časopois IN!dívčí svět - září 2010)

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více