Zlepšíte si angličtinu a pomůžete hladovějícím

Projekt FreeRice (Rýže zdarma) pomáhá nám, kteří zápasíme se slovíčky angličtiny i hladovějícím v Africe a Asii. Jedná se o potravinovou pomoc pro hladové v Bangladéši a na daších místech planety. Nebude vás to stát nic, pobavíte se a něco i naučíte.

Na www.freerice.com se vám objeví anglické slovíčko a vaším úkolem je uhádnout jeho význam (nebo najít slovo s odpovídajícím významem mezi čtyřmi možnostmi). Za každou správnou odpověď darujete 20 zrníček rýže hladovějícím. A tak se můžete učit a přitom koukat jak vám pěkně roste hromádka zrníček v misce. I když nejste dobří v angličtině, systém funguje tak, že nabídku slovíček přizpůsobuje vaší úrovni angličtiny.

Projekt funguje od října 2007 a těší se takové obliby, že na stránky přichází denně až půl milionu lidí. Každý den návštěvníci FreeRice učením a hádáním slovíček „vydělají“ více než sto milionů zrníček rýže. Od loňského října je to už téměř 20 miliard zrnek, tedy více než 300 tun rýže.

Co takhle vyzkoušet svou znalost anglických slovíček? Třeba se i vám podaří naplnit misku rýže, která se pak dostane k hladovému dítěti v Africe nebo Asii.

Fakta: Každý den z hladu a chudoby umírá více než 25 tisíc lidí - jeden člověk každých tři a půl vteřiny. Většina z nich jsou děti. Jídla je přitom na světě dost pro všechny.

(Zdroj informací: Informační centrum OSN v Praze)

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více