Ribl-dibl a Vážná tvář

Správňácké hry, které by se vám mohly teď o prázdninách hodit.

Veselá mládež

Ribl-dibl

Hráči sedí v kruhu. Každý je nejprve ribl-dibl bez bodu. Potom každý dostane své číslo. (1,2,3,…). A můžeme začít třeba takto:
Ribl-dibl č.1 bez bodu volá ribl-dibl č.6 bez bodu. Č. 6 pokračuje: Ribl-dibl č.6 bez bodu volá ribl-dibl č.2 bez bodu….Když č.2 vlastní nepozorností rychle neodpoví, dostane na čelo uhlem nebo barevnou křídou tečku. Je z něj teď ribl-dibl 2 s jedním bodem, a pokračuje dál: Ribl-dibl č. 2 s jedním bodem volá ribl-dibl č. 10 bez bodu…atd. Za každou chybu dostávají hráči tečky na čelo – takže během hry vznikají různé ribl-dibl – bez bodu,s jedním bodem, se třemi i více body. Tak je hra sice čím dál tím těžší, ale také hóóóódně veselá. Dá se hrát doma, ve spolču, na hřišti…stačí jen pozvat pár dobrovolníků a nebát se zasmát i sama sobě.

Vážná tvář

Mohla by se klidně jmenovat i indiánská, protože o kamenné tváře tu půjde především. Hráči se postaví do dvou řad tak, že vznikne ulička asi 1 metr. Oba poslední hráči z každé řady jdou na povel vedoucího hry pomalu vedle sebe uličkou,… a teď to přijde. Pozor! Musí se snažit zachovat vážnou tvář.
Hráči stojící v uličce se zase naopak snaží procházející hráče rozesmát /každá strana svého procházejícího soupeře/: voláním, různými hloupostmi, grimasami. Nesmí se jich ale dotknout. Jestliže se jim podařilo procházejícího hráče z protější řady rozesmát, získávají dalšího člena do své vlastní řady.
Vyhrává družstvo, které má po průchodu všech hráčů, delší řadu.

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více