Vzkříšením to ale nekončí, aneb víra bez skutků je mrtvá (Jakub 2, 14–26)

Dopis z lásky. Princezna dostala ke svým narozeninám od svého snoubence balíček. Byl velmi těžký a měl neobvyklý tvar, tvar koule. Princezna byla velmi zvědavá a netrpělivě balíček otevřela. Našla v něm... dělovou kouli. Zklamalo ji to a rozzlobilo, a tak hodila tu černou bronzovou věc na zem.

ozářený kříž

Jenže... pádem na zem se porušil vrchní obal a objevila se o něco menší koule, celá stříbrná. Princezna ji rychle zvedla. Prohlížela si ji ze všech stran a lehce tlačila na její povrch. Vrstva stříbra se najednou otevřela a objevilo se pouzdro zlaté. Teď už princezna otevřela pouzdro velmi lehce. Uvnitř zářil na jemném černém aksamitu nádherný prsten vykládaný lesklými brilianty, které tvořily korunu nad dvěma slovy: MILUJI TĚ.
Možná si myslíš, že je modlitba nudná, nezajímavá povinnost. Ale když si dáš tu námahu odstranit první „obal“ (nechce se mi) a pak další a další :-) a vytrváš, zjistíš moc důležitou věc: Bůh tě má moc rád, stojí o tebe, slyší tě, naslouchá, ať uděláš cokoliv, jsi pro něho důležitá a JEDINEČNÁ! Vždy je tu pro tebe, a i když něco zpackáš, dává ti možnost začít znovu – od začátku a s čistým štítem. No, není to úžasné?

(Z knihy "Příběhy pro potěchu duše")

Z redakce

Holky, díky vám všem, které jste se zapojily do postních výzev, a zkusily prožívat modlitbu jednotlivých týdnů různým způsobem. A kdo to nestihl, objevil články až teď nebo se mu prostě nechtělo? Vždycky je možnost začít, i když se ti ze začátku zdá modlitba jako "těžká černá bronzová dělová koule:)"...

 

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více