Strach se ničí důvěrou

Při pohledu na betlémské jesličky vidím kromě svaté rodiny i pastýře, anděly, darovníky a mudrce. Když se dívám na celou tu scenerii, vybaví se mi dvě slova – radost a důvěra.

betlém

Betlémská důvěra

Josef a Marie museli mít hodně důvěry, když se v devátém měsíci Mariina těhotenství vydali do Betléma. I pastýři s důvěrou opustili svá stáda, podobně králové, když se vydali daleko od domova a nechali se vést hvězdou. Jejich příklad pro nás může být povzbuzením při překonávání našich strachů a nejistot. Přirozeně má člověk vždycky trochu obavy z budoucnosti. Na jakou školu se přihlásit? Jaké to tam bude? Jak zvládnu všechny úkoly? Všechen ten strach můžeme zničit důvěrou, vědomím, že Bůh o nás ví.

Neboj se

Bůh v Bibli mnohokrát říká, abychom se nebáli. Pokud člověk žije ve strachu, propásne příležitost žasnout. Proto můžeme k Bohu přijít a věřit, že bude naši cestu osvětlovat krok za krokem. Tu noc, kdy se Ježíš narodil, byli pastýři přemoženi strachem, který se ale brzy proměnil v úžas. Můžeme vložit veškerý svůj strach do úžasných rukou Boha, v nich byl Goliáš oloupen a člověk vykoupen, a dostaneme pokoj a jistotu.

Betlémské pozvání

Betlém, což doslova znamená „dům chleba”, není jenom daleké cizí město, je tak blízko, jako váš místní kostel. Jesličky najdete ve svatostánku, kde je Ježíš v podobě chleba. Můžete jít za ním, zavřít oči a nechat anděla říci: „Nebojte se! Zvěstuji vám radost, radost pro všechen lid.” (Lk 2,10)

zpracováno podle knihy Crash test  „Narazit na Boží lásku”
vydalo Karmelitánské nakladatelství

Překvapení

  • „Lidé byli plní očekávání.” (LK 3,15)
  • „Ten z toho má druhé vánoce” - tak jsme zvyklí ohodnotit člověka, který se na něco těší nebo je z něčeho nadšen.
  • „My jsme ale přece už zažili mnoho Vánoc, my víme, jak to v životě chodí, co můžeme od koho očekávat, nebo spíš neočekávat. Nic zásadního se stejně nezmění. To už známe. Ani Bůh nás nemá čím překvapit. S ním jsme taky ledacos zažili, i jeho známe.”

Ale právě radostné očekávání toho, co přijde, něčeho nového posunuje náš život dopředu, dělá nás mladými a svěžími na duchu, otvírá nás životu i samotnému Bohu.

Co očekávám od letošních Vánoc?
Co od příštího roku?
Věřím, že mě Bůh má čím překvapit?

Převzato z www.vira.cz  (časopis IN!dívčí svět - prosinec 2009)

 

 

Nepřehlédněte

Okno, do duše oko

okno cerny potisk

Nový potisk triček v našem e-shopu. 

Více informací zde

 

více

Tričko Evelin nyní v krajkovým potiskem

Evelin krajka na tyrkysovém

Nabízíme nový romantixký potisk na tyrkysovém tričku Evelin

více

Tričko se zajímavým potiskem

Potisk otisk

Znáš 13. kapitolu listu Korinťanům? Můžeš si ji přečíst na našem novém potisku:)

více